Posts Tagged ‘drum’

Despre masina

Duminică, Februarie 14th, 2010

Masina sau automobilul, in dependenta de cum preferati, a avansat foarte mult de la conceptul de dispozitiv ciudat care scoate aburi sau poate si mai rau, propulsat de pedale, la masina din ziua de azi, care pe langa un mijloc de deplasare adevenit un obiect care ne ofera un confort avansat si care face parte din viata noastra, si fata de care, multe persoane au un atasament aproape ca de o fiinta.

Imi aduc aminte de vremurile, cand eram la scoala, mi se parea ca nu o sa am niciodata o masina si nu o sa mai ajung la vremurile sa conduc o masina. Tin minte ca acest gand ma macina atat de tare incat as fi facut orice ca sa am si eu masina mea sau macar sa conduc o masina. Pe de o parte este bine ca nu am facut chiar ‘orice’, ca poate faceam vreo prostie aveam alta ‘cariera’ in ziua de azi.

Stiu ca tatal meu m-a lasat la el in brate odata, cand eram mai mic, sa tin volanul (fara pedale) si tin minte ca nu am fost in stare sa tin masina pe o linie dreapta :) . Era vara, pe camp, pe un drum de tara cu doua benzi, unde probabil circulau doar tractoarele. Asa cat de mare era acel drum, nu am reusit sa fac o linie dreapta cu masina … era mai degraba o sinusoidala :) . Probabil ’sinusoidala’ a contribuit mult la faptul pana cand tatal meu mi-a dat masina sa o conduc singur prima data :) … adica (mult) mult mai tarziu.

Este adevarat ca fiorii condusului si ideea de a avea o masina a ta iti intuneca oarecum mintea si incepi sa doresti orbeste acel lucru si sa-l astepti ca pe o minune, dar cand mai cresti si mai conduci cel putin vreo cativa ani o masina, incepi sa intelegi ca pe langa vointa mai ai nevoie si de multa responsabilitate si dexteritate.